2007. május 28.

Vajcs-tanya - 2007. május 28.

2007. május 28-án, a Röck Vasas Természetjáró Baráti Kör tagjai, két túratársunk - Vajcs Margó, és férje, Ali - meghívására, a Szadai birtokukon voltunk vendégségben, ahol egy kellemes, vidáman laza napot töltöttünk el.

Nyugati pályaudvaron volt a találkozó, onnan vonattal mentünk Veresegyházáig, ahol Ali várt bennünket, és az Ő vezetésével gyalogosan jutottunk el Szadára.

A Vendéglátás kiváló volt, kaja reggel, kaja délben, az asztalok tele piával (a gyengébbeknek üdítő is volt), ha kiürült egy üveg, máris ott volt a másik, szóval minden együtt volt a jó hangulathoz. Szólt a zene, a végén pedig a bátrabbak még táncra is perdültek.

A szép, napsütéses tavaszi időben, tiszta levegőn, ápolt gyümölcs- és díszfák között jól éreztük magunkat.

Túratársaink remek házigazdák voltak.

Késő délután, a reggel megismert útvonalon (Veresegyházáig gyalog, onnan pedig vonattal) indultunk hazafelé.

A kerti partin készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2007. május 28.

Molnár Béla

2007. május 5.

Budakeszi Vadaspark - 2007. május 05.

2007. május 05-én a Budai-hegységbe, a Budakeszi Vadaspark környékére szervezett gyalogtúrán vettem részt.

A túra teljesített útvonala: Szépjuhászné - Korányi-Szanatórium - Szilfa-tisztás - Budakeszi Vadaspark - Szilfa-tisztás - Petneházy-rét - Feketefej – Adyliget
Túravezető: Nagy Imre

Reggeli találkozónk helyszínétől (a Moszkva térről) a 22-es busszal jutottunk el a Szépjuhásznéig, ahol a gyalogtúránk kezdődött. A Korányi Szanatórium irányába indultunk el, onnan pedig a sárga keresztet követve értük el a Budakeszi Vadasparkot.

A Budapest XI. kerületi Újbuda Természetbarát Szakbizottság szervezésében ott került megrendezésre a kerületben működő természetjáró szakosztályok tavaszi találkozója. A szervezők zsíros kenyérrel láttak vendégül bennünket, majd, rövid kis ünnepség keretében (nem feledkezve meg a másnapi anyák napjáról sem) emlék-plakettet, és egyéb elismerést adományoztak a szakosztályok néhány tagja részére. A Röck Vasas Természetjáró Baráti Kör tagjai közül Blazsó Tiborné, és Vattai Erzsébet volt a kitüntetett.

Az ünnepséget követően folytattuk túránkat, egy jelzetlen úton indultunk el, ismét áthaladva a Szilfa-tisztáson, majd a Petneházy-rét, és Fekete-fej (nem a hegycsúcs) érintésével Adyliget felé, onnan pedig a 63-as busszal jöttünk vissza Budapestre.

A visszafelé úton egyszer álltunk meg, a Szilfa-tisztáson, ahol, többek között megbeszéltük az elkövetkező időszak rendezvényeivel kapcsolatos teendőket is. A Szilfa-tisztáson egy igen érdekes építményt is találtunk, amelynek funkciója, vélhetően az, hogy eső ellen alá lehessen állni, alakja pedig (szabad fantáziával) fához hasonlítható.

A túrán készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2007. május 05.

Molnár Béla