2007. június 16.

Sipos birtok - 2007. június 16.

2007. június 16-án a Röck Vasas Természetjáró Baráti Kör tagjai, két túratársunk - Sipos Gyula és felesége, Anikó - meghívására, az Árpádföldi birtokukon voltunk vendégségben, ahol egy kellemes, vidáman laza szombati napot töltöttünk el.

Az Őrs vezér terén volt a találkozó, onnan BKV busszal jutottunk el Árpádföldre, a Cibakháza utcába.

A vendéglátás kiváló volt, terített asztal reggel, majd bográcsból jött délben a főétel, rengeteg pia (a gyengébbeknek üdítő is volt), ha kiürült egy üveg, máris ott volt a másik, szóval minden együtt volt a jó hangulathoz. Szólt a zene, a végén pedig a bátrabbak még táncra is perdültek.

A szép, napsütéses időben, tiszta levegőn, a gondozott kertben jól éreztük magunkat.

Túratársaink remek házigazdák voltak.

A kerti partin készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2007. június 16.

Molnár Béla

2007. június 10.

Balatonarács - 2007. június 10.

2007. június 08-ától - 10-éig a Röck Vasas Természetjáró Baráti Kör szervezésében egy hosszú hétvégét töltöttünk el a Budapest XI. kerületi Önkormányzat érdekeltségébe tartozó Balatonarácsi üdülőben.
A kirándulás vezetője: Nagy Imre

Déli pályaudvaron volt a találkozó, onnan vonattal mentünk Balatonarácsig, ahol a XI. kerületi Önkormányzat üdülőjében töltöttünk el egy hosszú hétvégét.
A háromnapos kirándulás alatt - a hagyományoknak megfelelően - egyetlen alkalommal, szombat estére volt tervezve közös program, kerti parti az üdülő parkjában.

Szép, napsütéses, meleg időnk volt, így mindhárom nap lehetett strandolni, melyhez a Balaton vize is nagyon vonzó volt.

Péntek este, a strand után egy kiadós séta is volt Füreden, a Tagore sétány, és a kikötő környékén.

Szombaton a csapat egy részével kirándulást szerveztünk a badacsonyi hegyekbe, amely egy könnyű túrának is megfelelt. (Badacsonyig vonattal mentünk.) A végén, Badacsonyban megtekintettük az Egry József múzeumot is. (A többiek strandon töltötték a napot.)
Az üdülőbe való visszaérkezés után pihenés, fürdés, és készülődés az esti bulihoz. Ezen mindannyian részt vettünk. Az időjárás kedvezett, mert még késő este is kellemesen meleg, száraz időnk volt. Így, buli után még egy tartalmas éjszakai séta is belefért, amelynek végén meglátogattuk az arácsi móló körgátjánál horgászó két társunkat is.

Vasárnap délelőttre ismét a strandot választottuk, majd készülődés a visszaútra. A vonatunk délután indult Arácsról, és az esti órákban szerencsésen haza is érkeztünk.

A kiránduláson készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2007. június 10.

Molnár Béla

2007. június 2.

Rókafogó-völgy - 2007. június 02.

2007. június 02-án a Pilis-hegységbe, Rókafogó-völgy környékére szervezett gyalogtúrán vettem részt.

A túra teljesített útvonala: Hegyetető – Szarvas-szérű – Pap-rét - Pálóczki-rét – Zánkói-rét – Rókafogó-völgy – Szarvas- szérű – Hegytető
Túravezető: Sipos Gyula

Az Árpád-hídi Volán pályaudvaron volt a találkozó. Onnan (Szentendrei átszállással) busszal jutottunk el a Pilisszentlászlóhoz közeli Hegytető megállóig. Az ott található erdei asztalokhoz mindjárt le is telepedtünk, megreggeliztünk. Az egyik túratársunk sok kiló cseresznyét hozott, és azt is el kellett fogyasztani, mert hát mégse Ő cipelje tovább.
A piros körön indultunk el a Szarvas-szérű irányába, majd a piros, és a kék jelzést követve jutottunk el a Pap-rétre. Ott pihenőt tartottunk, ettünk-ittunk, és a kellemes napfénnyel feltöltődve indultunk tovább a Pálóczki-rét, Zánkói-rét irányába. A Zánkói-rét közelében, az eredeti tervnek megfelelően, egy jelzetlen útra (nyiladékra) jobbra letértünk, amely kb. 500-600 méter megtétele után megszűnt, mi pedig egy meredek völgy tetején találtuk magunkat. Onnan igen kalandos körülmények között jutottunk le a völgy aljában lévő kerékpárútra, amelynek jobboldali ágára tértünk rá. Pár száz méter után, balra rátaláltunk a keresett (szintén jelzetlen) Rókafogó-völgyre, amelyen továbbhaladva ugyancsak nem várt nehézségeket kellett leküzdenünk. Végül mindent megoldottunk, és valahol a Pap-rét, és a Szarvas-szérű között visszataláltunk a reggel már megismert, jelzett útra, amely a Hegytető megállóig vezetett bennünket.

Az időjárás túrázásra kiválóan alkalmas volt, az eső lógott, de megúsztuk. Az útviszonyokkal (már ahol úton jártunk) semmi problémánk nem volt. Ahol viszont letértünk a járt útról, igen sok meglepetésben volt részünk.

A túrán készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2007. június 02.

Molnár Béla