2010. június 30.

Városnézés Székesfehérváron - 2010. június 30.

2010. június 30-án a Belügyi Nyugdíjasok Budapesti Egyesülete Tűzoltó Tagozatának szervezésében székesfehérvári kiránduláson vettem részt.

A kirándulás útvonala: Budapest – Székesfehérvár – Budapest
A kirándulás vezetője: Duray Ferenc

A Népligeti Volán pályaudvaron volt a találkozó, onnan busszal utaztunk Székesfehérvárra, kirándulásunk célállomására. A székesfehérvári buszpályaudvarról helyi járattal jutottunk el programunk első helyszínére, a Bory várhoz. E sajátos építményt egy magán személy – Bory Jenő – a XX. században, több évtizeden keresztül építette. Szerencsénk volt a látogatás időpontjával, mert a képtárat is – amely nincs mindig nyitva, a Bory család egy tagjának szakszerű vezetése mellett – meg tudtuk tekinteni.
A várlátogatás után, egy közeli vendéglőben megebédeltünk, majd helyi busszal a belvárosba mentünk, ahol városnézéssel folytattuk programunkat.

A városnéző séta közben a csoport egy része elfáradt, és visszautazott Budapestre. Néhányan még tovább ismerkedtünk a várossal, majd egy rövid vendéglői kikapcsolódás után mi is megkezdtük a hazautazást.

Az időjárás nagyon kedvező volt, szép, napsütéses időt fogtunk ki.

A kiránduláson készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.


Budapest, 2010. június 30.

Molnár Béla

2010. június 26.

Virágvölgyi túra - 2010. június 26.

2010. június 26-ára a setafika.hu internetes portálon kerestem túralehetőséget. Egy közeli területen, a Budai-hegységben megtartásra kerülőt választottam.
Moszkva téren volt a találkozó, onnan a 90-es busszal jutottunk el a Normafáig, ahol kezdődött a gyalogtúra. Először voltam ezzel a túracsapattal, így az induláskor (egy fő, Kecskeméti Laci kivételével) mindenki ismeretlen volt a számomra.

A túra teljesített útvonala: Normafa – Makkosmária – Szépjuhászné – Fekete-fej – Adyliget
Túravezető: Tigriske

Folyamatosan, gyakorlatilag pihenő nélkül haladtunk a Szépjuhásznéig, ahol többen befejezték a túrát. Néhányan viszont tovább mentünk – Fekete-fejen keresztül – Adyligetre. Ez a jelentős emelkedőt is tartalmazó útszakasz sem okozott gondot, sikeresen leküzdöttük. Számunkra a túra Adyligeten ért véget, ahonnan a 63-as busszal jutottunk vissza Hűvösvölgybe, majd tovább az 56-os villamossal a Moszkva térre.

Az időjárás, az előző napokhoz képest, kedvezően alakult számunkra. Az esőkabátok ugyan készenlétben voltak, de megúsztuk eső nélkül.

Az utak szárazak, jól járhatóak voltak.

A túrán készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.


Budapest, 2010. június 26.

Molnár Béla