2006. október 28.

Nagykovácsi - 2006. október 28.

2006. október 28-án a Budai-hegységbe, Fekete-hegyek környékére szervezett gyalogtúrán vettem részt.

A túra teljesített útvonala: Pátyi elágazás - Fekete-hegyek - Telki-hegy - Anna Vadászház - Széltörés-erdő - Nagykovácsi
Túravezető: Nagy Imre

A Volán Széna téri autóbusz állomásán volt a találkozó, innen mentünk busszal a Pátyi elágazásig, ahol kezdődött a gyalogtúra. Az első pihenőnk - a Fekete-hegyek oldalában - egy „vadetetőnél” volt, ahol reggeliztünk, valamint erősítővel, és frissítővel készültünk fel a túra további részére.
Utunk folytatásaként a Sóderbánya mellett (alatt) elhaladva, a Telki-hegyen át jutottunk el az Anna Vadászházig. Itt volt az ebéd, hátizsákból, szalonnasütési lehetőséggel. Erősítőt, frissítőt vettünk magunkhoz, köszöntöttük a születés- és névnaposokat. Közben megtekintettük Csergezán Pál festőművész (a természet festőjének) síremlékét
Kellő mennyiségű étel-ital elfogyasztása után a Széltörés erdőn keresztül elindultunk utunk befejező állomása, Nagykovácsi felé. Itt a Csillagszem kisvendéglőben egy kicsit még pihentünk, egy-egy sört, üdítőt elfogyasztottunk, majd a 63-as busszal visszaindultunk Budapestre.

Ez a túra az eredeti tervek szerint, gombaszedő túra lett volna. Azonban, feltehetően az eső hiánya miatt, egyetlen szem gombát sem találtunk, pedig kerestünk. Így maradt a jó levegő, és a túra öröme.

A túrán készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2006. október 28.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése