2007. március 3.

Magyarkút - 2007. március 03.

2007. március 03-án a Börzsöny-hegységben, Magyarkúton megtartott természetjáró aktívák túratalálkozóján vettem részt.

A túra (találkozó) útvonala: Szokolya - Magyarkút
Túravezető: Nagy Imre

A Budapest XI. kerületi Újbuda Természetbarát Bizottság ez évben ismét megszervezte a kerület természetjáró aktíváinak túratalálkozóját. A helyszín a Börzsöny-hegység egy kis településén, Magyarkúton, a Fogadó étteremben volt. Mi, a Röck Vasas Természetjáró Baráti Kör meghívott tagjai, a Nyugati pályaudvarról indultunk vonattal - egyszeri, Vácon történő átszállással - Szokolyára. Onnan a piros sávon, egy mini túra keretében gyalogoltunk Magyarkútra. A rövid túra alatt egy pihenőt tartottunk, amikor a hátizsákokból étel-ital került elő.

Magyarkútra megérkezve, az étteremben lepakoltunk, és - tekintettel arra, hogy még sok idő volt a találkozó hivatalos részének kezdetéig - az eredeti tervnek megfelelően elindultunk egy kiegészítő túrára. Azonban Magyarkút környéke elképesztően sáros, dagonyás volt. Így, azt is figyelembe véve, hogy ünnepségre jöttünk, és oda nem illik derékig dzsuvásan beállítani, rövidesen visszafordultunk, és a vendéglőben múlattuk az időt. Közben a többi meghívott vendég, a többi szakosztály tagjai is sorban érkeztek, megtelt az étterem, és beszélgetéssel, ismerkedéssel telt el a hátralévő idő.

Délután egy óra tájban kezdődött a rövid kis ünnepség, melynek keretében néhány aktivista részére elismerés átadására került sor. Ezután tálalták fel az ebédet, melynek elfogyasztása után, a találkozó résztvevői - a vonat indulásának függvényében - szép lassan visszaindultak Budapestre. Egyes szakosztályok – az időközben eleredő eső ellenére - még egy rövid túrát beiktattak, mások egyből a vasútállomásra indultak.

A túrán készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2007. március 03.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése