2007. szeptember 9.

Soltvadkert - 2007. szeptember 07-09.

2007. szeptember 07-étől – 09-éig Soltvadkerten, a XI. kerületi Önkormányzat üdülőjében, egy hosszú hétvégén (kiránduláson) vettem részt.
A kirándulás vezetője: Nagy Imre

A Budapest XI. kerületében működő természetjáró szakosztályok, a hagyományoknak megfelelően, ez évben is a vadkerti tónál tartották meg őszi, idénynyitó találkozójukat. A résztvevők két csoportban (nagyobb részük busszal, kisebb részük pedig vonattal) utaztak a helyszínre.
A buszon utazóknak a Budai parkszínpad előtt volt a találkozó, onnan indult a különjárat a kerületi önkormányzat Soltvadkerti üdülőjébe.
Tekintettel arra, hogy az üdülőben nincs büfé, útközben megálltunk a Pesterzsébeti Tescónál, ahol alaposan feltankoltunk különféle folyékony halmazállapotú anyagokból.

A kora esti órákban mindkét csapat sikeresen megérkezett az üdülőbe. Vezetőink koccintással és pogácsával fogadtak, köszöntöttek bennünket, majd aznap este szabad program volt, amelynek során kiürítettünk néhány palackot.

Másnap, szombaton egész napos Szegedi kiránduláson vettünk részt. A városba érve, egy nyitott oldalú városnéző buszra szálltunk át, amellyel kb. 50 perces sétát tettünk Szeged utcáin, ezen időtartam alatt idegenvezető segített megismerni a város történelmét, és főbb nevezetességeit. Ezt követően szabad program volt a városban.
Az üdülőbe való visszaérkezés után, este, a hagyományos tombola volt, majd (sör és pár üveg bor mellett) kötetlen beszélgetéssel zártuk a napot.

A harmadik nap, vasárnap délelőtt ismét szabad program volt, majd készülődés a délután kettő körüli visszaindulásra.

A hazafelé úton kb. félórára megálltunk Soltvadkerten, a város egyik nevezetességénél, a Korona cukrászdánál, majd a hátralévő utat pihenő nélkül megtéve, a kora esti órákban szerencsésen visszaérkeztünk Budapestre.

Az időjárás barátságtalan, és hűvös volt, az esőt ugyan megúsztuk, de végig ott lógott a fejünk felett. A vadkerti tóban való fürdés szóba sem jöhetett, így nem maradt más, mint, hogy (valami tóparti élményünk is legyen) kétszer megkerültük a tavat.

A kiránduláson készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2007. szeptember 09.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése