2008. január 5.

Budavári séta - 2008. január 05.

2008. január 05-én a Budai Várhegyre terveztünk múzeumlátogatással egybekötött sétát.
A program szervezője/vezetője: Sipos Gyula

A Moszkva téri Metró kijáratnál volt a találkozó, onnan a Vár-busszal mentünk fel a Dísz térig, ahol a séta szervezője, Sipos Gyula túratársunk rövid ismertetőt tartott a Vár-hegy történetéből.
Ezt követően, elsőként a Budapesti Történeti Múzeumot vettük célba, ahol megnéztük az állandó kiállításokat, majd rövid sétát tettünk a Budavári palota, és a Halász-bástya környékén. Utána betértünk az Arany Sas Patikamúzeumba, valamint a Telefónia Múzeumot is megtekintettük. Ez utóbbiban szakszerű tárlatvezetést is kaptunk, közérthető nyelven.
Végül pedig a Budavári Labirintust jártuk végig, de ezt már csak 12-en vállaltuk, mert 8-an a Telefónia Múzeumból hazafelé vették az irányt.
Terveztük, hogy a Nemzeti Galériát is megtekintjük, de erre időhiány miatt nem került sor. Több napra lenne szükség ahhoz, hogy a Várhegyen, és környékén minden látnivalót meg tudjunk nézni.

A Budapesti Történeti Múzeumban, és az Arany Sas Patikamúzeumban fizetés ellenében lehetett fotózni, a többi helyen ez ingyenes volt.

Egész nap kemény hideg volt, a szabadtéri séták során bizony fáztunk. (Furcsa ezt mondani egy túrázónak, aki időjárástól függetlenül járja az erdőt, de most egy kicsit gyengébben öltözködtünk.) Az viszont kedvező volt, hogy csapadékmentes napot fogtunk ki.

A túrán készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2008. január 05.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése