2008. február 9.

Pátyi-elágazás - 2008. február 09.

2008. február 09-én a Budai-hegységbe, Nagykovácsi környékére szervezett gyalogtúrán vettem részt.

A túra teljesített útvonala: Pátyi elágazás – Sóderbánya – Tarnai pihenő – Kopasz-erdő – Nagykovácsi
Túravezető: Nagy Imre

Széna téren volt a találkozás, onnan Volán busszal mentünk a Pátyi elágazásig, a túra kezdő helyszínére.
A betonúton visszagyalogoltunk kb. 200 métert, majd betértünk az erdőbe, és egy rövid, jelzetlen útszakasz megtételét követően, a sárga kereszten haladtunk tovább. E jelzésről a zöld háromszög baloldali ágára kanyarodtunk, melyet a Tarnai pihenő érintésével, egészen a piros háromszögig követtünk. A továbbiakban ezen folytattuk utunkat, végül pedig a piros sáv baloldali ága vezetett el bennünket Nagykovácsiba. A túra zárására, a templomhoz közeli Trenbl vendéglőben került sor. Némi fogyasztás után a 63-as busszal visszatértünk Budapestre.

Két alkalommal ¬tartottunk hosszabb pihenőt. Először, még a túra elején egy „vadetető”-nél, másodszor pedig a „szép panorámájú” Tarnai-pihenőnél álltunk meg. Mindkét helyen ettünk-ittunk, és erőt gyűjtöttünk a további túraszakaszok leküzdéséhez, valamint kiosztásra került a következő túra írásos anyaga is. A Tarnai pihenőnél még napozásra is volt lehetőségünk.

A jelzések a túra teljes útvonalán jól láthatóak és követhetőek voltak.

Az időjárás csodálatos volt. Egész nap gyönyörű napsütésben túrázhattunk, és a tűző napnak ereje is volt. A túra első felében több, nem túl erős hegymenetet is leküzdöttünk, ezeken a többség alaposan megizzadt. Sorra került le rólunk a melegebb felsőruházat.

Az útviszonyok túrázásra (az évszakhoz képest) nagyon kedvezőek voltak. Többnyire száraz, jól járható utakkal találkoztunk. Egy rövid szakaszt friss erdőirtáson keresztül tettünk meg, ahol a munkagépek mélyen felvágták az utat. Itt sárban, dagonyában jártunk.

Meglepett, hogy a jó idő ellenére kirándulót, túrázót keveset láttunk.

A túrán készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2008. február 09.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése