2011. december 12.

Hunyadi Mátyás út - 2011. december 12.


2011. december 05-én a Röck Vasas Természetjárók, 12-én pedig a Budapest XI. kerületi Természetbarát Szakbizottság évértékelő beszámolóján vettem részt. Minkét esemény helyszíne az Újbuda Torna Klub (XI. kerület) Hunyadi Mátyás úti sporttelepén került megtartásra – ünnepélyes keretek között. A Röck Vasas vezetése a sporttelepen található vendéglőbe hívta össze tagjait, míg a Szakbizottság beszámolójára a sportklub tanácstermében került sor.

A Röck Vasas Természetjárók éves munkájáról a szakosztályvezetőnk, Nagy Imre tartott beszámolót. Röviden tájékoztatott bennünket a szakosztály pénzügyi- és létszámhelyzetéről. Szólt a teljesített túranapokról, és röviden vázolta a jövő évi terveket is.
Ezt követően, a természetjárásban végzett munkájáért három fő (köztük én is) „a Röck Vasas kiváló túrázója” elismerésben részesült. Szőnyi Ildikó, az Önkormányzat jelenlevő képviselője is tartogatott meglepetést számunkra, néhány „Újbuda, a mi városunk” feliratú bögrét osztott ki közöttünk. (Ő egyébként a túracsapatnak is tagja.) Következett a hagyományos tombola, amelyen a szerencsések különböző, kisebb-nagyobb értékű tárgyakat nyerhettek. Az ünnepség végén jött a finom, tartalmas babgulyás és rétes. Ezen felül is elfogyasztottunk mindent, ami az asztalra került. Majd kötetlen beszélgetéssel folytatódott a rendezvény, és negyed nyolc tájban megkezdtük a készülődést a hazafelé útra.

A Szakbizottság beszámolóját az elnök, Méri Sándorné (Marica) tartotta, aki tájékoztatást adott az év során végzett, több szakosztályt érintő, közös megmozdulásokról, valamint a jövő évi tervekről.
Néhány szervezeti változásról is hallottunk. A Szolidaritás túracsapat másik kerületbe igazolt át. A Szakbizottság egy szép plakettel búcsúzott el tőlük.   
Ezt követően - szakosztályonként egy-két fő részére - elismerések átadására került sor. A Röck Vasas Természetjárók közül Kecskeméti László „kiváló túravezető”, Bánkiné Kovács Aranka pedig „kiváló túrázó” emlékplakettet kapott.
Végül - a hivatalos rész befejeztével - elfogyasztottuk az asztalon lévő enni, és innivalót. Majd kötetlen beszélgetéssel folytatódott az ünnepség, közben az elmúlt évek túráiról összeállított fotóalbumot nézegethettek az érdeklődők. (A képek között sok általam készített fotó is volt.) Nyolc óra tájban általános asztalbontással fejeződött be az ünnepség. Tekintettel arra, hogy ilyen körben már nem találkozunk ez évben, az elkövetkező ünnepekre minden jót kívánva köszöntünk el egymástól.
Az Önkormányzat képviseletében Gabonyi Erika és Szőnyi Ildikó vett részt a rendezvényen.

Mindkét rendezvényen sokat fotóztam. Az elkészült digitális képek a honlapokról (itt) és (itt) elérhető albumokban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2011. december 12.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése