2011. december 28.

Vadaspark - 2011. december 28.


2011. december 28-án a Budai-hegységbe, a Budakeszi Vadasparkba szervezett évzáró túrán vettem részt a Röck Vasas Természetjárókkal.

A túra teljesített útvonala: Korányi Kórház - Csacsi-rét - Szilfa-tisztás - Budakeszi Vadaspark - Szilfa-tisztás - Csacsi-rét - Korányi Kórház
Túravezető: Nagy Imre

Széll Kálmán téren volt a találkozó, onnan a 22-es busszal a Korányi Kórházig mentünk, majd egy rövid túra keretében, a sárga keresztet követve - a Csacsi-réten, és a Szilfa-tisztáson áthaladva - a Vadasparkig gyalogoltunk. A szakosztály ott tartotta évbúcsúztató szabadtéri buliját. Megjegyzem, hogy a csapat egy kisebb része a Szanatórium utcai megállóig ment a 22-essel, és onnan gyalogoltak be a megszokott tűzrakhelyünkhöz. Ez utóbbi volt a rövidebb.

Amikor mi (a hosszabb utat megtevők) a buli helyszínére értünk, már meggyújtott tűzzel vártak bennünket a rövidebb úton érkezők. A pezsgő- és borfogyasztást szalonna- és kolbászsütéssel igyekeztünk hangulatossá tenni. A táskákból előkerültek a finom sütemények, és más, otthon elkészített finomságok. Jó hangulatban búcsúztunk el az óesztendőtől, és kívántunk egymásnak túrákban gazdag újévet.

A visszaúton a csapat egyik része a 22-es busz Szanatórium utcai (a legközelebbi) megállójához indult, és onnan hazafelé, a többi résztvevő pedig, velem együtt a reggel megismert hosszabb (sárga kereszt) útvonalon, a Korányi Kórházig visszagyalogoltunk, és ott fejeztük be a napi programot. Mi is a 22-es busszal tértünk vissza a Széll Kálmán térre.

A túra a megszokotthoz képest rövid volt, én sem vállaltam a hosszabb útvonalat, és a többieknek is elég volt az ünnepek után ez a mini túra, senki sem erőltette a ráadást.

Az időjárás túrázásra, és szabadtéri piknik megtartására megfelelt, de lehetett volna jobb is. Nyirkos, párás, ködös időt fogtunk ki, eső ugyan nem esett, de egész nap ködszitálás volt. A hőmérséklet fagypont felett volt egész nap, de az egy helyben toporgáshoz azért hideg volt.   

A túrán készült képek a honlapokról (itt) és (itt) elérhető albumokban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2011. december 28.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése