2007. november 11.

Szentendre - Skanzen - 2007. november 11.

2007. november 11-én a Szentendrére, a Skanzenben megtartásra kerülő Libator és bor ünnepére szervezett kiránduláson vettem részt.
A kirándulás szervezője: Sipos Gyula

Batthyány téren volt a találkozó, onnan HÉV-vel mentünk Szentendréig, majd busszal tovább a Skanzenig. Ott került megrendezésre, egész napos műsorral egybekötve, a Márton napi libator, és bor ünnepe.
A tervünk az volt, hogy eszünk-iszunk, utána pedig megnézzük a Skanzent. Ennek megfelelően kezdtük a programot, megkóstoltuk a különböző libafinomságokat, és néhány palack bort is elfogyasztottunk. Azonban, még mi a kulináris élvezetnek hódoltunk a sátorban, kint elkezdett esni a hó, és nem is akart abbamaradni.
A rendezvény számára három hatalmas, egybenyíló sátor volt felállítva. Amikor a hó elkezdett esni, minden vendég a fedett helyekre tódult. Emiatt a sátrakban óriási tömeg gyűlt össze, akik később jöttek, asztalt már nem is találtak.

Mikor befejeztük a test táplálását, elindultunk a Skanzen megtekintésére, de a hirtelen jött téli időjárás miatt e tervünk nagyon hiányosra sikeredett. Egy kicsit körbe néztünk a területen, néhány házba bementünk, de a végső döntés az lett, hogy majd eljövünk, ha jobb idő lesz.

Hazafelé a reggel megismert módon/útvonalon indultunk el, és érkeztünk vissza Budapestre.

A kiránduláson készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2007. november 11.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése