2008. június 4.

Százhalombatta - 2008. június 04.

2008. június 04-én Százhalombattai kiránduláson vettem részt.

A kirándulás útvonala: Budapest – Százhalombatta - Budapest
A kirándulás résztvevői: Belügyi Nyugdíjasok Budapesti Egyesülete Tűzoltó Tagozatának tagjai közül 20 fő, továbbá 480 fő egyéb belügyi-, és honvédségi nyugdíjas.
A kirándulás vezetője a tűzoltóság részéről: Duray Ferenc

A Vigadó téren volt a találkozó, onnan indultunk két hajóval a Dunai hajókirándulásra, Százhalombatta célállomással.

A hajók a Dunafüredi halászcsárdánál kötöttek ki, onnan a többség gyalog, egy kisebb rész pedig külön busszal jutott el egy honvédségi üdülőtelepre, ahol vártak bennünket.
A terv szerint egy könnyű kikapcsolódásra számítottunk, azonban még a hajón voltunk, amikor el kezdett esni az eső, és csak ebéd után, kb. egy órakor állt el. A rossz idő minden tervezett programot keresztbe vert.

A szervezők igyekeztek gondoskodni alternatív programokról, de az, hogy 500 ember fedett helyre szorult az eső miatt, kezelhetetlen volt. Gyakorlatilag a beszélgetésen kívül csak a büfé jelentette az elfoglaltságot (néhányan kártyáztak is). Délutánra viszont már a nap is kisütött. Szólt a zene, és a merészebbek a szabadban táncra is perdültek.

A hajók fél ötkor indultak vissza. A csónakháztól gyalog mentünk (sétáltunk) el a hajóállomásig. Útközben, tekintettel arra, hogy jó idő lett, körbenéztünk a Dunaparton is.
Kora este szerencsésen visszaérkeztünk a Vigadó térre.

A kiránduláson készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2008. június 04.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése