2010. december 17.

Hunyadi Mátyás út - 2010. december 14. és 17.

2010. december 14-én a Budapest XI. kerületi Természetbarát Szakbizottság, 17-én pedig a Röck Vasas Természetjárók évértékelő beszámolóján vettem részt. Minkét esemény helyszíne az Újbuda Torna Klub (XI. kerület) Hunyadi Mátyás úti sporttelepén került megtartásra. A Szakbizottság beszámolójára a sportklub tanácstermében gyűltünk össze, míg a Röck Vasas vezetése a sporttelepen található vendéglőbe hívta össze tagjait.

A Szakbizottság beszámolóját az elnök, Hattyár Zsuzsa tartotta, aki tájékoztatást adott az év során végzett, több szakosztályt érintő, közös megmozdulásokról, valamint a jövő évi tervekről. Majd - többünk meglepetésére - egy jövő év, májusi dátummal lemondott tisztségéről. Erre való tekintettel, jövőre új elnököt kell választanunk. E procedúra megindításaként jelölő bizottságot választottunk, akiknek majd a feladatuk lesz, hogy javaslatot tegyenek az új elnök személyére.
Ezt követően elismerések átadására került sor. A Röck Vasas Természetjárók közül Aszódi József „kiváló túravezető”, Dr. Blazsó Tiborné pedig „kiváló túrázó” emlékplakettet kapott (a rendezvényen egyik sporttársunk sem volt jelen). A beszámolón az Önkormányzat képviseletében Gabonyi Erika kért szót, aki méltatta a kerületben működő túracsapatok munkáját. Végül elfogyasztottuk az asztalon lévő enni, és innivalót.

A Röck Vasas Természetjárók éves munkájáról Nagy Imre tartott beszámolót. Említette az év elejei indulás nehézségeit, majd tájékoztatást adott a létszámról és a teljesített túranapokról. Röviden vázolta a jövő évi terveket is.
Ezt követően három fő (Bene Károlyné, Fórián Istvánné és Belső István) kapott a természetjárásban végzett munkájáért elismerést. Végül itt is elfogyasztottunk mindent, ami az asztalra került.
Közben érdekes fotóalbumokban gyönyörködhettünk. Nagy Imre összegyűjtötte, és albumokba rendezte a túraképeket 1955-től napjainkig.

Mindkét rendezvényen sokat fotóztam, a képek a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2010. december 17.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése