2010. december 30.

Pálvölgyi-barlang - 2010. december 30.


2010. december 30-án a Pálvölgyi-barlang kőfejtőjébe szervezett évbúcsúztató bulin vettem részt a Borostyánfa túracsapattal.

A program szervezője: Sipos Gyula

A Kolosy téren volt a találkozó, onnan a 65-ös busszal mentünk a Pálvölgyi-barlangig. Ott egy tűzrakóhely melletti erdei padokra-asztalokra letáboroztunk, és - tekintettel arra, hogy szalonnasütést terveztünk - megpróbáltunk tűzet rakni. Nem volt egyszerű, mert a környéken kevés tűzrevaló fa volt, és amit találtunk, azt is a hó alól kellett előszedni. Speciális serkentő folyadékkal azért sikerült a lángot előcsalni, és némi kolbász meg is sült, de inkább az otthon elkészített formában fogyott az élelem. A jókedv megvolt, a vége felé pedig egyenesen dalárdává alakult csapatunk, így már nótaszó sem hiányzott. Közben néhányan a barlangot is bejárták.
Amikor (nagyjából) minden étel-ital elfogyott, összecsomagoltunk és túrákban gazdag újévet kívánva - három fő kivételével - megkezdtük a hazafelé utat. Nem a reggel megismert módot választottuk, hanem legyalogoltunk a 106-os buszhoz, illetve a HÉV-hez, és azokkal indultunk hazafelé. A három bátor túratársunk külön túrára indult az Árpád-kilátó – Hűvösvölgy útvonalon.

Az időjárás szabadtéri piknik megtartására kiválóan alkalmas volt. A hőmérséklet ugyan fagypont alatt volt egész nap, de csapadékmentes, szélcsendes időt fogtunk ki, nagyon jól éreztük magunkat. Ha a tűzrakás nehézségeit figyelmen kívül hagyjuk, az időjárásra panaszunk nem lehet.

A bulin készült képek a honlapról elérhető albumokban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2010. december 30.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése