2008. március 2.

Dobogókő - 2008. március 02.

2008. március 02-án a Pilis-hegységbe, Dobogókő környékére szervezett gyalogtúrán vettem részt.

A túra teljesített útvonala: Dobogókő környéke – Pilisszentkereszt
Túravezető: Sipos Gyula

A Batthyány téren volt a találkozó, onnan HÉV-el mentünk Pomázig, majd tovább Volán busszal Dobogókőre, a túra kezdő helyszínére.
Az eredeti terv szerint a Téry úton (a piros sáv északi ágán) Dömösig mentünk volna. Ennek megfelelően indultunk el, azonban, tekintettel a nagyon barátságtalan időre, (esett az eső, fújt a szél), kb. 1 kilométer megtétele után, többségi javaslatra megálltunk. Visszamentünk Dobogókőre, ahol egy fedett helyen elfogyasztottuk enni-, és innivalónkat, majd új útvonalnak a piros sáv déli ágát választottuk, amely Pilisszentkeresztre vezetett bennünket. Onnan busszal jutottunk vissza Pomázra, majd tovább HÉV-el Budapestre.
Az új túraútvonalnak annyi volt a pozitívuma az előzőhöz képest, hogy rövidebb volt, de az eső ott is esett, és a szél is fújt. Nyirkos, hideg, túrázásra alkalmatlan idő volt. Dobogókő, és a hasonló magasságú hegycsúcsok felhőben voltak.

A jelzések a túra teljes útvonalán jól láthatóak és követhetőek voltak.

Az útviszonyok, a körülményekhez képest jók voltak, de a borzalmas időjárás mindent tönkre tett. A térdem környékét nem védte semmi az eső ellen, át is ázott a nadrágom.

Meglepett bennünket, hogy a kedvezőtlen idő ellenére is találkoztunk néhány túrázóval, sőt egy nagyobb csoporttal is.

Fényképezni csak a túra vége felé, Pilisszentkereszt közelében tudtam, amikor az eső elállt.

A túrán készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2008. március 02.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése