2008. március 29.

Hegytető - 2008. március 29.

2008. március 29-én a Pilis-, Visegrádi-hegységbe, Hegytető környékére szervezett gyalogtúrán vettem részt.

A túra teljesített útvonala: Hegytető – Szarvas-szérű – Pap-rét – Pálóczki-rét – Zánkói-rét – Vértes-mező – Kis-Bükk-tető – Tahi
Túravezető: Sipos Gyula

Batthyány téren volt a találkozó, onnan HÉV-el mentünk Szentendréig, majd tovább Volán busszal Hegytető megállóig, a túra kezdő helyszínére.
A túrát a piros körúton kezdtük, és e jelzést a Szarvas-szérűig követtük. Onnantól, az együttfutó kék- és piros sáv jobb oldali ágán haladtunk tovább, érintve a Pap-rétet, és a Pálóczki-rétet, ezután a kék balra elkanyarodott, mi tovább mentünk a piroson. Elhagytuk a Zánkói-rétet, majd a Vértes-mezőtől a jelzésünkhöz a zöld sáv is csatlakozott, és e kettős jelzést a Kis-Bükk-tetőig követtük. Ott balra rátértünk a sárga sávra, amely kacskaringós szerpentinen Tahiig vezetett bennünket. Volán busszal pedig visszajutottunk Budapestre.

Három alkalommal tartottunk jelentősebb pihenőt, az elsőt mindjárt Hegytetőnél, a másodikat a Zánkói-réten, a harmadikat pedig Tahihoz közeledve, egy tisztáson. Mindhárom helyen ettünk-ittunk, és erőt gyűjtöttünk a további túraszakaszok leküzdéséhez.

A jelzések a túra teljes vonalán jól láthatóak és követhetőek voltak.

Az időjárásra különösebb panaszunk nem lehetett. Az esőt – a felhős idő ellenére – lényegében megúsztuk, csak a túra vége-felé esett pár csepp, de az esőkabátot nem kellett elővenni.

Az útviszonyok az évszaknak megfelelően alakultak. Néhány helyen sáros, csúszós volt, de többnyire jól járható utakkal találkoztunk. A Szarvas-szérű környékén még hófoltos helyek is voltak.

A túra során több kiránduló családdal, és nagy létszámú túracsapatokkal is találkoztunk.

A túrán készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2008. március 29.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése