2010. augusztus 28.

Dunafüred - 2010. augusztus 28.

2010. augusztus 28-án, a Röck Vasas Természetjárók csapata, a szakosztályvezető, Nagy Imre meghívására (az általa kialakított hagyományok folytatásaként), egy kellemes szombati napot töltöttünk el az Ő Dunafüredi birtokán.

Az Etele téri Volán pályaudvaron volt a találkozó, onnan mentünk busszal Dunafüredre, a Halászcsárdáig, majd gyalogosan a kerti parti helyszínére.

Az időjárás nem fogadott kegyeibe bennünket, nagyon barátságtalan volt. Már a reggeli induláskor is szemetelt az eső, és napközben is nedves, nyirkos idő volt, szakaszosan többször is el kezdett esni. A megszokottól eltérően, a szabadban nem is tudtunk tartósan maradni, a garázsban volt a terítés. Tartósan kb. egy óra tájban vált szárazzá az idő.
Már az induláskor számítottam arra, hogy fedett helyre kényszerülünk, ezért elvittem a laptopomat, amelyen, akiknek otthon erre nincs lehetőség, meg tudták nézni a különböző rendezvényeken készített képeket.
A parti egyébként remekül kezdődött, terített asztal fogadott bennünket (hal, tojásrántotta, főtt kolbász), a bográcsban pedig készült a főétel. A remek hangulathoz (a kellemetlen időjárást nem számítva) minden együtt volt. Jól éreztük magunkat, túratársunk (és felesége, Ica) remek házigazdák voltak.

Tekintettel a rossz időre, fürdésről szó sem lehetett, pedig többen erre is felkészültek. Este még én is elpakoltam a fürdőnadrágot, de reggel, látva az esőt, kivettem a táskából.

A jó hangulatban a nap gyorsan eltelt, már késő délután volt, mikor szedelőzködtünk, és a reggel megismert módon indultunk hazafelé - gyalog a halászcsárdáig, onnan pedig busszal Budapestre.

A kerti partin készült képek, a honlapról elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2010. augusztus 28.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése