2010. október 15.

Laktanya utca - 2010. október 15.


2010. október 15-én, a BM Katasztrófavédelmi Oktatási Központ által szervezett, ünnepséggel egybekötött nyugdíjas találkozón vettem részt.

A Laktanya utcai objektum ebédlőjében megtartott rendezvényen, amelynek hagyománya több éves múltra tekint vissza, szép számmal megjelentünk.

Egy sajnálatos esemény miatt a tanintézet vezetősége nem tudott teljes létszámmal megtisztelni bennünket, mert közülük többen a Devecser környéki, katasztrófa sújtotta területre vannak vezényelve, nekik ott kell helytállniuk.

Az Oktatási Központ igazgató-helyettese nyitotta meg az ünnepséget, és köszöntötte a megjelenteket. Rövid tájékoztatást adott az elmúlt egy év szervezeti, és személyi változásairól (volt bőven), az iskola működési feltételeinek alakulásáról. Ezt követően a személyügyi vezető méltatta a nyugdíjas találkozót, és köszöntötte a legidősebb nyugdíjasainkat, külön kiemelve, a megjelent, és láthatólag jó egészségnek örvendő, 96 éves Pető Józsi bácsit is.

A Tűzoltó Zenekar is eljátszott néhány számot a tiszteletünkre. Ezt követően pedig finom ebédre láttak vendégül bennünket. Megjegyzem, hogy a konyhai dolgozók, miként az elmúlt években is, úgy most is jó munkát végeztek.

Ebéd után kötetlen beszélgetéssel, a volt munkatársak nosztalgiázásával folytatódott a találkozó.

Ahogy múlt az idő, egyre többen szedelőzködtek, készültek eltávozni. Késő délután, kb. öt óra tájban pedig vége is lett a rendezvénynek.

Egy kellemes hangulatú, jól szervezett nyugdíjas találkozón vettem részt, ahol jól éreztem magam. Többször elhangzott a „mi van veled”, „mit csinálsz” kérdés. Egy kicsit újra megismertük a régi munkatársaink életét, és annak változásait is.

Az ünnepségen sokat fotóztam, és az ott felvett digitális képeket feltöltöttem az Internetre, melyek a honlapokról - itt és itt - elérhető albumokban, képtárakban megtekinthetőek, és onnan le is lehet tölteni azokat.

Budapest, 2010. október 15.

Molnár Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése